Siltala
Email tai asnro: Salasana:
tai rekisteröidy
 
 
Uutuudet

Kotimainen kauno

Käännetty kauno

Tietokirjat

Pokkarit

Kirjailijat

celine
 

SANOTTU - TEHTY - MATTI KUUSEN ELÄMÄ 1914-1998

Sanottu - tehty - Matti Kuusen elämä 1914-1998SANOTTU - TEHTY - MATTI KUUSEN ELÄMÄ 1914-1998
Tekijä: Tellervo Krogerus
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Siltala (2014)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   36,00
    
Arvostelut (9):
Kirjailija: Tellervo Krogerus
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Siltala
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 800
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2014 (lisätietoa)
Tuoteryhmä:
Uutuudet
Tietokirjat

Tämän tuotteen osoite
EUR
36,00
Sanottu - tehty - Matti Kuusen elämä 1914-1998
Suurenna viemällä hiiri kuvan päälle
zoom


Saatavuusarvio: Tuote ei tilattavissa.
ISBN-13: 9789522341945, ISBN-10: 9522341940
Hinta: 36.00 € (Alv 10%, 32.73€ Alv 0%)


Kun Alfred Kordelinin rahaston edustajat pyysivät minua kirjoittamaan Matti Kuusen elämäkerran, tuskin tajusin, minkälaisen urakan otin. Sitä mukaa kun tutustuin kaikkeen siihen, missä Kuusi oli ollut mukana ja mitä saanut aikaan, en myöskään ole halunnut karsia urakkaa. Niinpä pakinat, pommisuojalaulut ja unohtuneet runot saavat huomiota siinä missä kansainväliseen maineeseen ja akateemikon arvonimeen johtanut tutkijan urakin.

Muurahaispesien sohaisemista Kuusi piti tärkeänä, olivatpa ne professorien, puolueväen tai ammattiyhdistysmiesten linnakkeita. Tätä hän teki lehtien palstoilla, puhujankorokkeilla, järjestöelämän luottamustoimissa. Kulttuuripoliittinen vaikuttaja hän oli paitsi juhlittuna puhujana varsinkin verkostoissaan ja kulisseissa.

Hänen intohimojaan olivat tiede, työ ja tyylitaito. Vuosikymmenisten tutkimusurakoiden rinnalla syntyi eriluonteisia tekstejä tuhatmäärin.

Kuusi oli avomielinen harvoin ja harvoille. Hänen loistava kielikykynsäkin oli avuksi tässä kätkeytymisleikissä. Hän suojautui ironian ja paradoksin asein. Siitä olen iloinen, että saan elämäkerran monien sitaattien avulla tehdä näkyväksi hänen älyään ja leikkimieltään, sanomisen taitoaan ja herkkyyttäänkin.

Tässä vaiheessa hän on kai jo vaivautuneena muotoillut pienen piruilevan kommentin siellä jossakin - otavaisen olkapäillä - ja tämänkin säkeen on mieleeni tartuttanut hänen tekstinsä.

Tellervo Krogeruksen runsaisiin arkistolähteisiin perustuva elämäkertateos keskittyy Matti Kuusen persoonaan ja hänen toimintaansa. Samalla se värittää ja nyansoi kulttuurihistorian kuvaa Kuusen vuosikymmenistä. Matti Kuusen väärentämätön ääni kuuluu vahvana ja virkistävänä.


Asiasanat: henkilöhistoria kansanrunoudentutkijat folkloristiikka kansanrunous tutkijat runoilijat pakinoitsijat henkilöbibliografiat
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Henkilö- ja sukuhistoria > Elämäkerrat. Muistelmat


EUR
36,00
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot