PAPERIN PAINAJAINEN - METSÄLIITTO, METSÄT JA MILJARDIT SUOMEN KOHTALOISSA

Paperin painajainen - Metsäliitto, metsät ja miljardit Suomen kohtaloissa
Tekijä: Markku Kuisma; Sakari Siltala; Teemu Keskisarja
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Siltala (2014)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   34,50
    
Arvostelut:
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
294 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
2014, 24.01.2014 (lisätietoa)
Tuoteryhmä:
ISBN:
9789522342119

EUR
34,50

Tuote ei tilattavissa.
Paperin painajainen - Metsäliitto, metsät ja miljardit Suomen kohtaloissazoom

34.50€ (Alv 10%) 31.36€ (Alv 0%)

Synnystään saakka Metsäliitto on ollut muun metsäteollisuuden ja rahoittajien silmissä enfant terrible, kauhukakara. Pellervolaisen tuottajaosuuskunnan isännät eivät pysyneet metsässä miettimässä pelkkää motin hintaa. Yritys tunkeutui 1900-luvun jälkipuoliskolla maan historiallisesti tärkeimmälle teollisuudenalalle ja särki vakiintuneet kuviot.

Metsäliitto syntyi vuonna 1934 suuren laman hellittäessä. Talonpoikaiset metsänomistajat liittoutuivat suurteollisuuden kartelleja vastaan.

Kyse on myös huomattavasti yhtä yritystä isommista asioista: metsistä ja miljardeista, Suomesta ja välillä maailmastakin.

Mitä tapahtuu, kun sata vuotta kasvanut suurteollisuus syöksyy rakennekriisiin?

Mitä ajatella, kun ikuisiksi uskotut totuudet haihtuvat harhoina ilmaan ja kauniisti kohonnut elinkaari rysähtää alaspäin?

Mitä tehdä kun sellaisen tuotteen kysyntä, jolla viiden sukupolven vientimiehet ovat ylpeilleet, sulaa kuin lumi keväällä?

Metsäliitossa ja sen ympäristössä tehtiin karmaisevia erheitä - tai omassa ajassaan ymmärrettäviä ratkaisuja, jotka tulevaisuus hakkasi pirstaleiksi. Käsittelemämme aihealueen ympärille kytkeytyy suuronnettomuuksia, joille ei löydy helppoja selityksiä. Pyrkimyksemme on kuvata "paperin painajaista", johon Suomen historiallisesti tärkein teollisuudenala vajosi 2000-luvun koittaessa. Pelkkää painajaista kirja ei kuitenkaan ole. Yhtenä juonteena kulkee ihmisten, yritysten ja kansantalouden selviytymistarina. Metsäliiton vaiheet niveltyvät koko metsäteollisuuden historiaan, jota ei voi ymmärtää ainoastaan sähköisten viestinten ajasta käsin. Toivoaksemme pitkä jatkumo auttaa lukijaa jäsentämään nykyisyyttä ja vähän tulevaisuuttakin. Painajaisia on nähty ennenkin, aina niistä on herätty ja kukaties yhä herätään.


Asiasanat: yritykset paperiteollisuus selluteollisuus puukauppa puunhankinta historia metsätalous metsäteollisuus Suomi
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Yhteiskunta > Taloustiede. Kansantaloustiede


EUR
34,50
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot