LAMAN LÄPI VÄHIN VAURIOIN : PAULI KOMIN TIE EVAKOSTA SUOMALAISEN PANKKIMAAILMAN HUIPULLE

Laman läpi vähin vaurioin : Pauli Komin tie evakosta suomalaisen pankkimaailman huipulle
Tekijä: Jyrki Koulumies
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Siltala (2016)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   31,50
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
250 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2016, 15.09.2016 (lisätietoa)
Tuoteryhmä:
ISBN:
9789522343598

EUR
31,50

Tuote ei tilattavissa.
Laman läpi vähin vaurioin : Pauli Komin tie evakosta suomalaisen pankkimaailman huipullezoom

31.50€ (Alv 10%) 28.64€ (Alv 0%)

”Asiakas on tunnettava hyvin. Yritystutkimusta on käytettävä kaikissa olosuhteissa. Vauhdin hurmaa ja kikkailua on varottava. Pankin on kyettävä erottamaan asiakkaat keinottelijoista ja liikkeellä olevia hämärämiehiä on varottava.” -Pauli Komi, 1986

Suuri pankkikriisi ja lama ravisteli 1990-luvun alussa Suomen taloutta perusteellisesti. Osa pankeista katosi rahalaitosten kartalta lopullisesti.

Kiivaimman rahamarkkinoiden ylikuumenemisen aikaan OP-ryhmä ja sen pääjohtaja Pauli Komi olivat osalle taloustoimittajia ja kilpailijoitakin liian hitaita ehtiäkseen mukaan uuteen pankkiaikaan.

Varovaisuus palkittiin. Osuuspankkiryhmä selvisi kriisistä parhaiten.

Laman läpi vähin vaurioin kertoo, kuinka harkinta ja varovaisuus riskinotossa todella oli osuuspankeilla verissä. Päätökset ja linjavalinnat tehtiin perusteellisesti ja pitkän keskustelun ja suunnittelun jälkeen. Osuustoiminnalliselle rahalaitokselle tärkein tavoite oli sidosryhmäajattelu, ei osakkeenomistajien tulojen maksimointi.

Teos kuvaa Pauli Komin elämää Karjalassa, evakossa ja koulussa – sekä 1960-luvun alusta lähtien Osuuspankkijärjestössä. Komi oli keskeisesti mukana suunnittelussa, jolla linjattiin osuuspankkikentän tavoitteet ja menettelytavat vuosiksi eteenpäin. Strategioihin ja suunnitteluun sekä filosofioihin ihastunut osuuspankkimies Pauli Komi ohjasi joukkueensa lähes kuivin jaloin raskaan pankkikriisin läpi. Se ei ollut sattumaa vaan strategiaa.

OP-ryhmä on nyt suurin suomalainen pankkiryhmä.

Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Henkilö- ja sukuhistoria > Elämäkerrat. Muistelmat > Tekniikan, tuotantoelämän, kaupan ja talouselämän edustajat


EUR
31,50
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot