Siltala
Email tai asnro: Salasana:
tai rekisteröidy
 
 
Uutuudet

Kotimainen kauno

Käännetty kauno

Tietokirjat

Pokkarit

Kirjailijat

celine
 

KAIKKI AJOI LADALLA : IDÄNKAUPAN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Kaikki ajoi Ladalla : idänkaupan lyhyt oppimääräKAIKKI AJOI LADALLA : IDÄNKAUPAN LYHYT OPPIMÄÄRÄ
Tekijä: Jyrki Koulumies
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Siltala (2016)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   30,75
    
Kirjailija: Jyrki Koulumies
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Siltala
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 240
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2016 (lisätietoa)
Tuoteryhmä:
Uutuudet

Tämän tuotteen osoite
EUR
30,75
Kaikki ajoi Ladalla : idänkaupan lyhyt oppimäärä
Suurenna viemällä hiiri kuvan päälle
zoom


Saatavuusarvio: Tuote ei tilattavissa.
ISBN-13: 9789522343406, ISBN-10: 9522343404
Hinta: 30.75 € (Alv 10%, 27.95€ Alv 0%)


Koulumiehen teos avaa idänkaupan myyttejä ja väärinkäsityksiä

Vuosina 1950-1989 Neuvostoliiton kanssa käyty idänkauppa on 2010-luvun some-sukupolven suussa kirosana, muistutus häpeällisestä 70-luvun itään kumartavasta Suomesta. Myös poliitikot ruoskivat vastustajiaan syytteillä suomettuneisuudesta ja idänkauppatapojen haikailusta. Kolumnistien mukaan idänkaupassa ostettiin ja myytiin nöyrästi roskaa Moskovan komennossa. Ja kaiken kukkuraksi tuon ajan autoilijan suosikkimerkki oli Lada.

Kuva on väärä.

Sotakorvauksista alkanut kahdenvälinen kauppa Neuvostoliiton kanssa pakotti Suomen rakentamaan voimakkaan konepajateollisuuden, jonka varassa oli merkittävä osa Suomen sodanjälkeisestä vaurastumisesta. Elektroniikkateollisuudessa suomalainen Nokia keräsi mittavat voitot Neuvostoliiton markkinoilla. Suomalaiset elintarvikkeet ovat Moskovan uusrikkaiden mielestä edelleen maailman huippuluokkaa.

Koulumies on haastatellut kirjaansa varten keskeisissä asemissa olleet idänkaupan vuorineuvokset ja muut toimijat. Heidän muistonsa noista ajoista ovat sekä haikeita että raadollisen rehellisiä.

Aikakauden suomettuneisuus palveli suomalaista demokratiaa kieltämättä huonosti. Neuvostoliiton pyrkimyksiä puuttua Suomen sisäisiin asioihin myötäiltiin. YYA-kumppanista ja ystävyydestä pidettiin imeliä puheita.

Mutta toisaalta talous kukoisti tavalla, jonka pitäisi tyydyttää myös 2010-luvun talouskriisin kanssa painivia markkinataloususkovaisia poliitikkoja.

Idänkauppa oli maan työllisyydelle ja suomalaisille yrityksille niin arvokas lypsylehmä, että sen loppumiseen ei haluttu uskoa vaikka selvät merkit olivat jo ilmassa.

Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Yhteiskunta > Taloustiede. Kansantaloustiede > Kansainvälinen talous. Maailmankauppa > Suomen ulkomaankauppa


EUR
30,75
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot